Vat self die pad en ry … de onvergetelijke sfeer van Zuid-Afrika

De highlights van Zuid-Afrika maar dan in de sfeer van Kamunyak Travel – een reis vol hoogtepunten, afgewisseld met bijzondere ontmoetingen. U reist van Kaapstad naar Johannesburg of van Johannesburg naar Kaapstad en wij leiden u naar de mooiste plekjes. Ga bijvoorbeeld op jeepsafari door de plooien van de Swartbergen waar geen andere toerist komt. Ontdek met ons die leuke restaurantjes, neem de tijd voor Kaapstad, bezoek de Tafelberg, het Waterfront en neem als een echte Capetonian een sundowner op Signal Hill. Bespreek met ons hoe u op safari wilt gaan: zelf rijden in een nationaal park óf met een gids in een open jeep door een privé wildpark.

Wij hebben 2 verschillende versies van het 26-daags reisprogramma voor u uitgewerkt.

Versie 1:
Dag 1 Uw reis begint in Amsterdam (of eventueel Dusseldorf of Brussel).
U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad en komt 's avonds aan. Per transfer gaat u naar uw accommodatie. Indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan heeft u een nachtvlucht en komt u aan op dag 2. Uw auto staat dan klaar op de luchthaven waarna u zelf naar uw guesthouse rijdt.

Dag 2 - 5 . Kaapstad
Uw auto wordt naar uw guesthouse gebracht. De eerste dagen van uw vakantie brengt u door in Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Bezoek tijdens deze dagen bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland, de Botanische tuinen van Kirstenbosch. Struin over Green Market Square met z’n talrijke kraampjes en door de gezellige Longstreet. Een hele leuke manier om de stad te verkennen is met de hop-on-hop-off bus. Maar vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de townships. Onze inmiddels geroemde dagtour “meet the people” mogen we gerust een onvergetelijke ervaring noemen waar u nog lang aan terug zult denken.

Dag 6 en 7: Franschhoek. 77 km
Een korte reistijd naar uw volgende bestemming. Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika en gelegen in het hart van het wijngebied, omringd door bergen. Hier logeert u 2 nachten in een sfeervol guesthouse dat omgeven wordt door druivenranken. Het centrum ligt op loopstand en hier vind u tal van winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. ’s Avonds kunt u genieten van spijs en drank in één van die restaurantjes. Van hieruit kunt u het wijngebied op uw gemak verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stellenbosch met z’n eeuwenoude eiken, Kaaps Hollandse huizen en VOC geschiedenis en bezoek de wijnfarms in de directe omgeving. In de maanden juni t/m november kunt u vanuit Kaapstad via Hermanus naar Franschhoek rijden. De baai bij Hermanus wordt ook wel de kraamkamer voor walvissen genoemd. Vanaf de kust kunt u de walvissen soms van heel dichtbij zien. Een boottocht is mogelijk vanuit Gansbaai. De haaienboottocht vertrekt ook in Gansbaai. Wij kunnen uiteraard een extra overnachting voor u regelen in deze omgeving.

Dag 8-9 . Clanwilliam . 247 km
De Cederbergen is het gebied van de rooibosthee. De bergen zijn bijzonder mooi door de combinatie van zacht gesteente en ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. U vindt er diverse rotstekeningen gemaakt door de vroegere San; wij raden u de boeiende wandeltochten ten zeerste aan. Een echte aanrader is een tour op een rooibosplantage, waarbij uw diner is inbegrepen. Het dorpje zelf is ook aangenaam met monumenten in Kaaps-Hollandse stijl en een knusse sfeer.

Dag 10 - 11 . Montagu . 283 km
Neem op weg naar Montagu een kijkje in Tulbagh, een pittoresk dorpje in de Brede Rivier Vallei. Via Worcester rijdt u naar Robertson over de R60/R62 en zo verder naar Montagu aan de voet van de Langebergen. U kunt allerlei leuke uitstapjes maken: bijvoorbeeld een tractortour op een proteafarm die u naar de top van de Langebergen brengt (alleen op woensdag en zaterdag), varen op de Brede Rivier onder het genot van een glas wijn en een picknickmand. In de directe omgeving zijn diverse wijnfarms waar u veelal gratis kunt proeven. De zoete Muscadel dessertwijn komt uit dit gebied.

Alternatief dag 10 – 11. McGregor
McGregor is een sfeervol plaatsje dat ons hart heeft gestolen. U gaat hier terug in de tijd, naar halverwege de 19e eeuw om precies te zijn. De hoofdstraat is geasfalteerd, de zijstraten zijn nog altijd zandweggetjes. Wij boeken hier voor u een heerlijke cottage met eigen zwembad. Echt een plek om tot rust te komen met een goed boek. Uw ontbijt is inbegrepen. Vanuit uw tuin loopt u zo het Krans Nature reserve in. In het dorp zelf zijn leuke terrasjes en restaurantjes.


Dag 12 - 13 . De Rust . 272 km
Oudtshoorn en de Kleine Karoo zijn bekend om de struisvogelfarms en de Cango-grotten. Voor ons staat de steile Swartbergpas die vanaf de Cango grotten begint, bovenaan. In de streek proef je nog de rustige plattelandssfeer van weleer. Daar past onze accommodatie in De Rust heel goed bij. U wordt hier ondergedompeld in echte Zuid Afrikaanse gastvrijheid en kunt zo de sfeer van de Kleine Karoo optimaal beleven. Na twee dagen is het moeilijk afscheid nemen van de heerlijke diners en kunstzinnige ontbijtjes. Op de tweede dag kunt u met de eigenaar mee op jeepsafari die u diep in de plooien van de Swartbergen brengt. U komt hier beslist geen andere toeristen tegen. Zo af en toe kun je diverse antilopen zien. Een gevoel van ruimte en vrijheid valt u ten deel. De tocht wordt afgesloten met een braai in de bergen: op een vuurtje in het veld wordt worst en een broodje geroosterd.

Dag 14 .Tuinroute, Knysna, 153 km of Plettenberg Bay. 186 km
De Tuinroute wordt gekenmerkt door groen van het regenwoud en een mooie kustlijn. Aan de route liggen dorpjes als Wilderness, Knysna en Plettenberg. Er is van alles te doen in deze streek waaronder wandeltochten of autotochten door het regenwoud, een boottocht over de lagune bij Knysna, dolfijnen en walvissen spotten in Plettenberg of wandelen over Robberg. Op beide plekken verblijft u in een luxe guesthouse met een schitterend uitzicht.

Dag 15 . Port Elizabeth . 241 km
Op weg naar Port Elizabeth komt u langs Tsitsikamma National Park waar het regenwoud en de oceaan letterlijk samenkomen. In Port Elizabeth verblijft u in een sfeervol guesthouse niet ver van de luchthaven. Alternatief George - Durban Het is mogelijk om vanaf George (op ca. 100 km van Plettenberg Bay) naar Durban te vliegen. In dat geval vervalt de overnachting in Port Elizabeth en blijft u twee nachten aan de Tuinroute.

Dag 16 - 17 . Mtubatuba . 226 km
Een ochtend vlucht brengt u naar Durban waar uw volgende auto klaar staat. De komende nachten verblijft u in een heerlijke lodge in Mtubatuba, ook wel Afrika in een notendop genoemd. Mtubatuba ligt niet ver van St. Lucia waar heel wat krokodillen en nijlpaarden in een lagune leven. U kunt deze dieren van dichtbij zien als u met een boottocht meegaat. De boottocht is informatief en ontspannend. Goed te combineren met een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia Wetland Park). Dit prachtige gebied staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Daarnaast kunt u vanaf St. Lucia tijdens het seizoen (juli - november) een walvissentour maken. Tenslotte is kanovaren op de lagune mogelijk. Vanuit Mtubatuba kunt u zelf safari's maken in het Umfolozi/Hluhluwe park waar u kans maakt de Big Five te zien. Het Umfolozi/Hluhluwe is landschappelijk een prachtig park. De groene rollende heuvels zijn een lust een voor het oog. U kunt deze safari ook georganiseerd maken. Op die manier hoeft u niet zelf te rijden en kunt u volop genieten van alle moois om u heen. Ons guesthouse is gespecialiseerd in prachtige excursies.

Dag 18 . Ithala . 179 km
Op weg van Hluhluwe naar Dundee komt u bijna langs het Itala Game Reserve. Landschappelijk gezien is dit één van de mooiste parken van Zuid-Afrika. De leeuw leeft hier niet, al het andere wild wel. Tijdens uw verblijf is het ontbijt niet inbegrepen. Er is wel een restaurant. In het kamp kunnen diverse activiteiten geboekt worden.

Dag 19 - 20 . Dundee . 143 km
Als u geïnteresseerd bent in historie en cultuur, moet u beslist naar Dundee. Rondom deze plaats hebben zich heel wat veldslagen afgespeeld, waaronder de belangrijke slag tussen de Boeren en de Zulu’s in 1838 bij Bloedrivier. U verblijft op een farm buiten Dundee waarvan de eigenaar veel over de omgeving en de historie weet. Diners zijn inbegrepen.

Dag 21 en 22 . Krugerpark . circa 550 km
Op safari ervaar je het ware gevoel van Afrika. De geluiden en geuren van de bush en de ontmoeting met zebra's, giraffen, neushoorns, olifanten en leeuwen zorgen voor inspirerende ervaringen. In Zuid Afrika kunt u kiezen voor safari's in nationale parken als het Krugerpark waar u zelf safari rijdt en in eenvoudige chalets overnacht. Rondom het Krugerpark (maar ook elders) liggen privé parken waar zelf rijden niet is toegestaan. Daar gaat u samen met een ranger in een jeep op safari. De komende twee nachten boeken we voor twee verschillende restcamps van het Krugerpark met de kans de Big Five te spotten. U verblijft in een eenvoudig ingericht chalet met een eigen badkamer. Uw ontbijt is niet inbegrepen. U kunt een sunsetsafari bijboeken. Upgrade Luxe safari Lodge Droomt u van een safari in een open jeep? Boek dan een overnachting in een privépark. Rondom Krugerpark liggen diverse private game reserves waaronder Thornybush Game Reserve, Timbavate en Sabi Sands (om er enkele te noemen). Wij werken met lodges in de diverse parken samen. U gaat twee keer per dag mee op safari onder begeleiding van een zeer kundige ranger. Om heel eerlijk te zijn gaat onze voorkeur hier naar uit. Dit is echt de ultieme safari beleving. Alle maaltijden en safari’s zijn dan inbegrepen. Tip: Als u kiest voor 2 nachten in één van deze Private game reserves, zullen we de route iets moeten wijzigen omdat de afstand vanaf Dundee te groot is. De verschillende wijzigingsopties spreken we graag even met u door.

Dag 23 - 24 . de Panoramaroute / Sabie . circa 140 km
De komende twee nachten verblijft u in een gezellige B&B met hartelijke eigenaren in het dorpje Sabie vanwaar u de Panoramaroute op uw gemak kunt verkennen. Er is heel wat te zien aan de Panoramaroute: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God's Window en de drie Rondavels. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw.

Dag 25 . Johannesburg . 352 km
Aan het einde van de middag / in de avond vliegt u vanaf Johannesburg terug naar Europa.

Dag 26. Aankomst.

Versie 2:
Dag 1 Uw reis begint in Amsterdam (of eventueel Dusseldorf of Brussel).
U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad en komt 's avonds aan. Per transfer gaat u naar uw accommodatie. Indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan heeft u een nachtvlucht en komt u aan op dag 2. Uw auto staat dan klaar op de luchthaven waarna u zelf naar uw guesthouse rijdt.

Dag 2 - 6 . Kaapstad
Uw auto wordt naar uw guesthouse gebracht. De eerste dagen van uw vakantie brengt u door in Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Bezoek tijdens deze dagen bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland, de Botanische tuinen van Kirstenbosch. Struin over Green Market Square met z’n talrijke kraampjes en door de gezellige Longstreet. Een hele leuke manier om de stad te verkennen is met de hop-on-hop-off bus. Maar vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de townships. Onze inmiddels geroemde dagtour “meet the people” mogen we gerust een onvergetelijke ervaring noemen waar u nog lang aan terug zult denken.

Dag 7 en 8: Franschhoek. 77 km
Een korte reistijd naar uw volgende bestemming. Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika en gelegen in het hart van het wijngebied, omringd door bergen. Hier logeert u 2 nachten in een sfeervol guesthouse dat omgeven wordt door druivenranken. Het centrum ligt op loopstand en hier vind u tal van winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. ’s Avonds kunt u genieten van spijs en drank in één van die restaurantjes. Van hieruit kunt u het wijngebied op uw gemak verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stellenbosch met z’n eeuwenoude eiken, Kaaps Hollandse huizen en VOC geschiedenis en bezoek de wijnfarms in de directe omgeving. In de maanden juni t/m november kunt u vanuit Kaapstad via Hermanus naar Franschhoek rijden. De baai bij Hermanus wordt ook wel de kraamkamer voor walvissen genoemd. Vanaf de kust kunt u de walvissen soms van heel dichtbij zien. Een boottocht is mogelijk vanuit Gansbaai. De haaienboottocht vertrekt ook in Gansbaai. Wij kunnen uiteraard een extra overnachting voor u regelen in deze omgeving.

Dag 9 - 10 . Montagu . 143 km
Via Worcester rijdt u naar Robertson over de R60/R62 en zo verder naar Montagu aan de voet van de Langebergen. U kunt hier allerlei leuke uitstapjes maken: bijvoorbeeld een tractortour op een proteafarm die u naar de top van de Langebergen brengt (alleen op woensdag en zaterdag), varen op de Brede Rivier onder het genot van een glas wijn en een picknickmand. In de directe omgeving zijn diverse wijnfarms waar u veelal gratis kunt proeven. De zoete Muscadel dessertwijn komt uit dit gebied.

Alternatief dag 9 – 10. McGregor
McGregor is een sfeervol plaatsje dat ons hart heeft gestolen. U gaat hier terug in de tijd, naar halverwege de 19e eeuw om precies te zijn. De hoofdstraat is geasfalteerd, de zijstraten zijn nog altijd zandweggetjes. Wij boeken hier voor u een heerlijke cottage met eigen zwembad. Echt een plek om tot rust te komen met een goed boek. Uw ontbijt is inbegrepen. Vanuit uw tuin loopt u zo het Krans Nature reserve in. In het dorp zelf zijn leuke terrasjes en restaurantjes. Ook vanuit McGregor kunt u de boottocht op de Breede Rivier maken en wijnfarms in de omgeving bezoeken.


Dag 11 - 12 . De Rust . 272 km
Oudtshoorn en de Kleine Karoo zijn bekend om de struisvogelfarms en de Cango-grotten. Voor ons staat de steile Swartbergpas die vanaf de Cango grotten begint, bovenaan. In de streek proef je nog de rustige plattelandssfeer van weleer. Daar past onze accommodatie in De Rust heel goed bij. U wordt hier ondergedompeld in echte Zuid Afrikaanse gastvrijheid en kunt zo de sfeer van de Kleine Karoo optimaal beleven. Na twee dagen is het moeilijk afscheid nemen van de heerlijke diners en kunstzinnige ontbijtjes. Alternatief: Prince Albert en de Gamkaskloof. Tot halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw leefde in de Gamkaskloof een gemeenschap gedurende meer dan 100 jaar volledig afgesloten van de buitenwereld. Na de aanleg van een weg naar de kloof trokken de bewoners richting de bewoonde wereld. Een gezin is terug gekeerd en delen hun verhalen over oude tijden graag met de gasten. De cottages van destijds zijn inmiddels gerestaureerd en u kunt in deze prachtige vallei overnachten. Voor ons nog altijd één van de mooiste ervaringen in Zuid-Afrika. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 13 - 15 . Mtubatuba . 226 km
Een ochtend vlucht vanaf George brengt u naar Durban waar uw volgende auto klaar staat. De komende 3 nachten verblijft u in een heerlijke lodge in Mtubatuba, ook wel Afrika in een notendop genoemd. Mtubatuba ligt niet ver van St. Lucia waar heel wat krokodillen en nijlpaarden in een lagune leven. U kunt deze dieren van dichtbij zien als u met een boottocht meegaat. De boottocht is informatief en ontspannend. Goed te combineren met een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia Wetland Park). Dit prachtige gebied staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Daarnaast kunt u vanaf St. Lucia tijdens het seizoen (juli - november) een walvissentour maken. Tenslotte is kanovaren op de lagune mogelijk. Vanuit Mtubatuba kunt u zelf safari's maken in het Umfolozi/Hluhluwe park waar u kans maakt de Big Five te zien. Het Umfolozi/Hluhluwe is landschappelijk een prachtig park. De groene rollende heuvels zijn een lust een voor het oog. U kunt deze safari ook georganiseerd maken. Op die manier hoeft u niet zelf te rijden en kunt u volop genieten van alle moois om u heen. Ons guesthouse is gespecialiseerd in prachtige excursies.

Dag 16. Chrissiesmeer, 402 km
Chrissiesmeer is een klein plaatsje met in de omgeving talloze meren. Het wordt ook wel Nieuw Schotland genoemd. Het is niet alleen het merengebied maar tevens het gebied van de vele wilde bloemen en de prachtige vogels. Ons guesthouse is een plaatje, pal aan Lake Chrissie. De eigenaresse is een vogelliefhebber en -kenner en neemt u graag mee op een wandeling. Alternatief: Swaziland

Dag 17 - 18. Sabie / de Panoramaroute, 203 km
De komende twee nachten verblijft u in een gezellige B&B met hartelijke eigenaren in het dorpje Sabie. Van hieruit kunt u de Panoramaroute op uw gemak verkennen. De eigenaar kan u alles vertellen over de beste en mooiste plekjes. U kunt de koelbox lenen en zelf een picknick samen stellen voor onderweg. Er is heel wat te zien aan de Panoramaroute: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God's Window en de drie Rondavels. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw.

Dag 19 en 20. Krugerpark
Op safari ervaar je het ware gevoel van Afrika. De geluiden en geuren van de bush en de ontmoeting met zebra's, giraffen, neushoorns, olifanten en leeuwen zorgen voor inspirerende ervaringen. In Zuid Afrika kunt u kiezen voor safari's in nationale parken als het Krugerpark waar u zelf safari rijdt en in eenvoudige chalets overnacht. Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Rondom het Krugerpark (maar ook elders) liggen privé parken waar zelf rijden niet is toegestaan. Daar gaat u samen met een ranger in een jeep op safari. De komende twee nachten boeken we voor twee verschillende restcamps van het Krugerpark met de kans de Big Five te spotten. U verblijft in een eenvoudig ingericht chalet met een eigen badkamer. Uw ontbijt is niet inbegrepen. U kunt een sunsetsafari bijboeken. Upgrade Luxe safari Lodge Droomt u van een safari in een open jeep? Boek dan een overnachting in een privépark. Rondom Krugerpark liggen diverse private game reserves waaronder Thornybush Game Reserve, Timbavate en Sabi Sands (om er enkele te noemen). Wij werken met lodges in de diverse parken samen. U gaat twee keer per dag mee op safari onder begeleiding van een zeer kundige ranger. Om heel eerlijk te zijn gaat onze voorkeur hier naar uit. Dit is echt de ultieme safari beleving. Alle maaltijden en safari’s zijn dan inbegrepen.

Dag 21 - 22. Hoedspruit
Na het verlaten van het Krugerpark blijft u in de buurt om even lekker bij te komen van de afgelopen vermoeiende dagen. Wij boeken voor u een mooie lodge in een klein game reserve aan de Blyde River. U kunt een bezoek brengen aan het Cheetah center of het Moholoholo rehabilitation center. Alternatief: Tzaneen, ongeveer 130 km van het Krugerpark (afhankelijk van de plek waar u verblijft).. U logeert 2 nachten in dit subtropische gebied in een heerlijke 5* lodge, Breng vooral een bezoek aan de mooie Magoebaskloof en ga bijv. lunchen bij één van de theetuinen met uizicht over de prachtige theeplantages.

Dag 23 - 24. Makhado, vanuit Hoedspruit 242 km, vanuit Tzaneen 125 km
Uw volgende bestemming is de Soutpansberg regio. In dit gebied maakt u kennis met het pure en ongerepte Zuid-Afrika. De komende 2 nachten verblijft u in een mooie lodge. Deze accommodatie wordt gerund door een Nederlands echtpaar dat zich met hart en ziel inzet voor de lokale bevolking. De kamers zijn bijzonder sfeervol ingericht met allerlei leuke details. U kunt hier samen met een gids per 4x4 de omgeving gaan verkennen. Na een heerlijk ontbijt gaat u dan op pad. Dit zal een dag worden van ontmoeten en beleven. U maakt kennis met het echte dorpsleven in dit nog nagenoeg onontdekte gebied. U bevindt zich in het hart van de Venda en Shangaan cultuur en tussen geiten en baobabs, hutjes van klei met rieten daken en houten kralen zult u ervaren dat u echt van het gebaande pad af bent. Uw picknicklunch (inbegrepen) zult u gebruiken op één van de vele idyllische plekjes in dit gebied. Deze dag is een eye-opener voor de ware cultuur en gastvrijheid van de Limpopo provincie. Zonder twijfel en memorabele dag! Vraag ons naar de meerprijs van deze excursie.

Dag 25, 410 km
U rijdt naar de luchthaven van Johannesburg voor uw vlucht terug naar huis.

Dag 26 Aankomst

Optie: Regelmatig willen mensen op de dag van de vlucht naar huis graag de nacht doorbrengen in de buurt van de luchthaven. Wij werken in Johannesburg samen met een aantal zeer aangename lodges. U kunt een overnachting in Johannesburg bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum of Soweto.

"Terwijl ik dit schrijf, kijk ik zittend op mijn veranda uit over de prachtige natuur van de Gamkaskloof. En ik luister naar ... ja, waarnaar eigenlijk? En plots weet ik het: de stilte. Ik hoor enkel het ruisen van de bomen en in de verte het geluid van een stromende beek. Ik denk terug aan de rit hierheen, spannend, avontuurlijk. Eén moment staat op mijn netvlies. Het moment dat we 2 majestueuze black eagles vlak voor ons door de canyon zagen zweven. Wat een onvergetelijk ogenblik. En nu zit ik hier, bij ons eenvoudige huisje in the middle of nowhere en ik voel me bevoorrecht en bijzonder gelukkig met mijn tijdelijke mooie thuis."


REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden