Puur natuur … waar dromen uitkomen

Dromen van luxe safari's wordt werkelijkheid met deze reis door de noordelijke provincies van Zuid-Afrika. De uitgestrekte savannes, de pracht van de dieren, de adembenemende natuur en de fantastische onderkomens maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.
De privé-parken rondom het Krugerpark staan bekend om hun luxe. In een Private Game Reserve gaat u vanuit een fantastische lodge in een open jeep op safari. Daarna reist u langs de Limpopo rivier naar het nationale park Mapungubwe, steekt u de grens met Botswana over voor safari's in het uitgestrekte Mashatu en sluit u deze reis af met een relaxed verblijf in een fantastische lodge.

Reisprogramma 27-daagse reis
Dag 1 Uw reis begint in Amsterdam (of eventueel Dusseldorf of Brussel).
U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Johannesburg. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw guesthouse gebracht dat vlak bij de luchthaven ligt. Indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan heeft u een nachtvlucht en komt u aan op dag 2. U gaat dan meteen de auto ophalen en rijdt naar uw eerste bestemming.

Dag 2 en 3 . Clarens . 310 km
Op de ochtend van dag 2 wordt u terug gebracht naar de luchthaven voor het ophalen van de auto. Dit doen we omdat klanten aangeven dat vertrek vanaf de luchthaven makkelijker is dan vanaf een guesthouse. De eerste bestemming is aan de rand van het Golden Gate National Park. U verblijft in een gastenhuis in het dorp. Clarens is een gezellig kunstenaarsdorp vlakbij het prachtige Golden Gate park. Als de zon op de rotsen schijnt, ontstaat een prachtige rode gloed. We kunnen eventueel een nacht extra boeken. Clarens ligt nl. tegen de grens van Lesotho dus u heeft de mogelijkheid een dagtocht naar Lesotho te maken.

Dag 4 en 5 . Winterton / Central Drakensberg . circa 167 km
De komende twee dagen zijn voor het centrale deel van de Drakensbergen vanuit Cathedral Peak. U verblijft twee nachten in een sfeervol centraal gelegen accommodatie bij de Drakensbergen. De natuur is adembenemend en u kunt hier prachtige wandelingen maken. Neem ook eens een kijkje op één van de vele kleurrijke markten of breng een bezoek aan de nabij gelegen Battlefields.

Dag 6 - 8 . Mtubatuba . circa 419 km
De komende nachten verblijft u in een heerlijke lodge in Mtubatuba, ook wel Afrika in een notendop genoemd. Mtubatuba ligt niet ver van St. Lucia waar heel wat krokodillen en nijlpaarden in een lagune leven. U kunt deze dieren van dichtbij zien als u met een boottocht meegaat. De boottocht is informatief en ontspannend. Goed te combineren met een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia Wetland Park). Dit prachtige gebied staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Zo'n 30 kilometer ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal, met een breed en mooi strand. Cape Vidal is een beschermd natuurreservaat. Walvisexcursies per boot zijn mogelijk. Vanuit Mtubatuba kunt u zelf safari's maken in het Umfolozi/Hluhluwe park waar u kans maakt de Big Five te zien. Het Umfolozi/Hluhluwe is landschappelijk een prachtig park. De groene rollende heuvels zijn een lust een voor het oog. U kunt deze safari ook georganiseerd maken. Op die manier hoeft u niet zelf te rijden en kunt u volop genieten van alle moois om u heen. Ons guesthouse is gespecialiseerd in prachtige excursies. Alternatief: u kunt ook in het Hluhluwe park overnachting. Ontbijt is dan niet inbegrepen.

Dag 9 en 10 . Kosi Bay . circa 226 km
Tegen de grens met Mozambique ligt Kosi Bay waarvan zich diverse binnen meren landinwaarts strekken. Kosi Forest lodge ligt aan één van deze binnenmeren. Accommodatie is in luxe tenten en-suite. Al uw maaltijden zijn inbegrepen, evenals een begeleide boswandelingen door het Kosi Forest en kanotochten over het Kosi merengebied. In de tenten is geen elektriciteit; ’s avonds wordt uw tent verlicht met paraffinelampen. Tussen 15 november en 15 januari kunt u een schildpaddenexcursie boeken om te zien hoe oceaanschildpadden eieren leggen op het strand.

Dag 11 - 12 . Mbabane . circa 398 km
Swaziland is een prettige tussenstop op weg naar het noorden. In de Ezulwini-vallei vindt u heel wat marktjes en kleine fabrieken die handgemaakte producten verkopen. U verblijft in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in een traditionele Beehive. Mlilwane is het oudste park in Swaziland. Er leven buffels, giraffen, nijlpaarden, luipaarden zebra’s en talloze antilopen. Ontbijt is niet inbegrepen. Er is wel een restaurant. Alternatief: U kunt ook luxer overnachten als u daar de voorkeur aan geeft. Wij boeken uw overnachtingen in een historische lodge. Prins Bernhard was bevriend met de eigenaar en kwam er graag.

Dag 13 en 14 . Hazyview . circa 225 km
U rijdt op uw gemak naar uw volgende bestemming. Hazyview ligt in het hart van de Panoramaroute. Hier verblijft u twee nachten in een sfeervol guesthouse vanwaar u de Panoramaroute goed kunt verkennen.

Dag 15 . Krugerpark
U verblijft één nacht in het Krugerpark in een eenvoudige rondavel of chalet (wel eigen badkamer en airco). Uw ontbijt is hier niet inbegrepen. Als u liever niet in Kruger verblijft, kunt u deze nacht ook upgraden naar een verblijf in een lodge in een Private Game Reserve.

Dag 16 - 17 . Private Game Reserve / Krugerpark . circa 145 km
Uw volgende verblijf is in een Private Game Reserve, grenzend aan het Krugerpark. Hier zult u volop genieten: een sfeervolle lodge, twee maal daags safari's per open jeep met zeer ervaren rangers en smakelijke maaltijden. U kunt zelfs een wandelsafari maken.

Dag 18. Tzaneen. Circa 157 km
Onze luxe 5* lodge is dé plek om even helemaal niets te doen en u eventueel te laten verwennen met een heerlijke massage. Mocht u toch liever actief bezig zijn, dan is in deze omgeving ook genoeg te doen.

Dag 19 en 20: Mapungubwe National Park. 274 km
De komende 2 nachten verblijft u in het Mapungubwe National park. Het is gelegen in een vallei omringd door zandstenen formaties. Het thema van het kamp is gebaseerd op de rijke historie van het gebied dus met invloeden van de Venda cultuur. Het Mapungubwe National Park geeft u een totaal andere beleving van de Afrikaanse bush. Grenzend aan de Limpopo-rivier heeft u een fantastisch uitzicht over het drielandenpunt Zuid-Afrika. Zimbabwe en Botswana. Het park is rijk aan imposante baobab bomen. U kunt hier diverse activiteiten ondernemen: een wandeling onder deskundige begeleiding waarin u meer leert over de historie van het gebied, een ochtendsafari en een avondsafari. Gedeeltes van het park kunt u ook met eigen auto verkennen. In het park komen diverse soorten wild voor m.n. de olifant. U verblijft hier in een sfeervol, compleet ingerichte huisje. Ontbijt is niet inbegrepen. Er is een restaurantje waar u uw avondmaaltijd kunt bestellen en waar u kunt lunchen. Maar veel leuker is het om ’s avonds zelf te “braaien” . U krijgt van ons alle informatie over waar u inkopen kunt doen. Upgrade: Verblijf in een heel comfortabele lodge in het nabij gelegen Mapesu Nature Reserve waar u o.a. kunt wandelen en mountainbiken. Van hieruit kunt u met eigen auto door (een gedeelte van) Mapungubwe rijden. Een georganiseerde excursie is echter aan te raden. U komt dan op plekken waar u met uw eigen auto niet kunt komen. Ook een tour naar de ‘bushman paintings’ is zeer aan te raden. Vraag ons naar de diverse excursie mogelijkheden. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 21 en 22. Botswana / Mashatu game reserve. 65 km
Vandaag steekt u de grens over naar Botswana. Uw auto blijft achter bij de grens en u wordt door een ranger van Mashatu naar het kamp gebracht. Mashatu game reserve is in niets te vergelijken met de parken in Zuid Afrika. De natuur is totaal anders, ik zou het bijna Afrikaanser noemen. Mashatu staat bekend om de grootste olifantenpopulatie die nog vrij rond trekt. U logeert in een tent. De tenten zijn sfeervol maar niet luxe. Een upgrade naar het luxe maincamp is mogelijk. Tijdens uw verblijf zijn de maaltijden en safari’s inclusief. Echt een topper in het programma.

Dag 23 en 24. Makhado. 176 km
Uw volgende bestemming is Makhado in de Soutpansberg regio. In dit gebied maakt u kennis met het pure en ongerepte Zuid-Afrika. De komende 2 nachten verblijft u in een fantastische lodge die gerund wordt door een Nederlands echtpaar dat zich met hart en ziel inzet voor de lokale bevolking. U heeft de mogelijkheid om een dag op pad te gaan met een lokale gids. Dit zal een dag worden van ontmoeten en beleven. U maakt kennis met het echte dorpsleven in dit nog nagenoeg onontdekte gebied. U bevind zich in het hart van de Venda en Shangaan cultuur en tussen geiten en baobabs, hutjes van klei met rieten daken en houten kralen zult u ervaren dat u echt van het gebaande pad af bent. Deze dag is een eye-opener voor de ware cultuur en gastvrijheid van de Limpopo provincie. Zonder twijfel en memorabele dag! Deze tour is enkel georganiseerd mogelijk. Met eigen auto zult u de bijzondere plekken nooit vinden. Wij vertellen u graag meer over deze tour. Uw diners zijn inbegrepen.

Dag 25. Modimolle. Circa 255 km
Nog even genieten en tot rust komen in deze luxe lodge alvorens u afscheid neemt van Zuid-Afrika. Uw diner is inclusief.

Dag 26: In de loop van de dag (afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht) rijd u naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht naar huis.

Dag 27: Aankomst

Mogelijkheid voor een 24-daagse reis: Mocht u de duur van deze reis te lang vinden, dan kan deze ingekort worden door bijv. 1 nacht in Swaziland te verblijven in plaats van 2, de overnachting in het Krugerpark op dag 15 kan vervallen en u kunt eventueel rechtstreeks vanuit Makhado naar de luchthaven rijden waardoor de overnachting in Modimolle komt te vervallen.

"Terwijl ik dit schrijf, kijk ik zittend op mijn veranda uit over de prachtige natuur van de Gamkaskloof. En ik luister naar ... ja, waarnaar eigenlijk? En plots weet ik het: de stilte. Ik hoor enkel het ruisen van de bomen en in de verte het geluid van een stromende beek. Ik denk terug aan de rit hierheen, spannend, avontuurlijk. Eén moment staat op mijn netvlies. Het moment dat we 2 majestueuze black eagles vlak voor ons door de canyon zagen zweven. Wat een onvergetelijk ogenblik. En nu zit ik hier, bij ons eenvoudige huisje in the middle of nowhere en ik voel me bevoorrecht en bijzonder gelukkig met mijn tijdelijke mooie thuis."
REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden