Autohuur

Afhankelijk van uw wensen gaan wij op zoek naar de beste tarieven voor de door u gekozen auto. Samen met u kiezen we de auto die het beste bij uw reis past. Wij werken tot volle tevredenheid samen met eAutohuur die vervolgens weer samenwerkt met de meest bekende en betrouwbare autoverhuurbedrijven ter wereld zoals Hertz, First, Avis, Budgetcar, Europcar en Thrifty.

Belangrijk : Bij het ophalen van de huurauto is het noodzakelijk dat de huurder een creditcard op naam overlegd aan de verhuurder. Op deze creditcard wordt een borgsom geblokkeerd, dit is meestal een borgsom tussen de 1000 ZAR en de 2000 ZAR. Na afloop van de huurperiode wordt deze borgsom weer vrijgegeven minus de kosten (eenmalige contractkosten, eventuele brandstof, cross border fee, etc.) Sommige autoverhuurders vragen een internationaal rijbewijs naast het NL rijbewijs. Wij laten u weten of uw verhuurder hierom vraagt. Als het bij de verhuurder niet verplicht is, is het aan u of u dit rijbewijs aanschaft. Wij maken onze reizigers er wel op attent dat een internationaal rijbewijs handig kan zijn in geval van calamiteit, bijv. een aanrijding. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB winkel. Hiervoor dient u uw rijbewijs en een pasfoto mee te nemen. Het internationale rijbewijs kost ongeveer 17 euro en kunt u gelijk meenemen.

Een huurauto huren is altijd inclusief :
• Onbeperkte kilometers
• W.A. verzekering
• C.D.W. schadeverzekering
• T.P. diefstalverzekering
• Luchthaven afleverkosten
• Lokale belastingen
• Geen rectificatiekosten

Eventueel bijkomende kosten die lokaal te voldoen zijn :
• One way fee 700 - 1000 ZAR per auto (kosten voor afleveren auto op andere locatie dan ophaallocatie. De hoogte is afhankelijk van de afstand tussen de beide locaties)
• Kosten extra bestuurder 200 - 500 ZAR per auto (afhankelijk van de verhuurder)
• Contractkosten 45 - 55 ZAR per huurperiode (afhankelijk van de verhuurder)
• Cross Border Permit per auto bij rijden door bijvoorbeeld Swaziland, Lesotho en Botswana (prijs is afhankelijk van de verhuurder)

Aandachtspunten autohuur
Kamunyak Travel en eAutohuur bemiddelen bij de autoverhuur. U gaat uiteindelijk bij het afhalen van de huurauto zelf het contract aan met de autoverhuurder en ondertekend het contract ook op dat moment. Lees dan ook goed de contractvoorwaarden bij het afhalen van de auto. Over het algemeen zijn schade aan de wielen, banden, ruiten, onderkant van de auto en schade tijdens het rijden op onverharde wegen niet gedekt door de verzekering. U kunt zich bij boeking extra laten verzekeren voor een deel van deze punten of zelfs voor een gehele afkoop van het eigen risico. Deze ‘afkoop’ wordt afgesloten bij de verhuurder, dus niet met eAutohuur. Laat u vooral goed adviseren voordat u het contract ondertekend! Veel van de accommodaties die wij aanbieden zijn slechts te bereiken via zand- of gravel wegen. De mooiste plekjes liggen nu eenmaal niet vlakbij de verharde weg. In al de jaren dat wij vele duizenden kilometers hebben afgelegd met huurauto's in Zuid-Afrika hebben wij een groot deel van de tijd gereden over deze zand- en gravel wegen zonder enige problemen. Het is een kwestie van snelheid aanpassen en goed opletten.

"Please be a traveler, not a tourist. Try new things, meet new people, and look beyond what ’s right in front of you. Those are the keys to understand this amazing country."

REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden