Kaapse Pracht, beleef de betovering van de Kaap.

Als u niet zoveel tijd heeft om heel Zuid-Afrika door te reizen, dan is een vakantie aan de Kaap een hele goede keuze. De Kaap geeft een prachtige indruk van het land en biedt alles om een heerlijke vakantie houden. Relaxed, lekker eten en drinken, heerlijke accommodaties, een prachtige natuur … een reis door de Kaap is heel afwisselend.

Hieronder ziet u twee versies uitgewerkt. De één stopt in Port Elizabeth vanwaar u met een binnenlandse vlucht via Johannesburg naar huis terugvliegt. In de andere versie rijd u terug naar Kaapstad. Als u eventueel meer tijd heeft dan voegen wij graag wat Kamunyak specialiteiten aan uw reis toe.

Alternatief: Karoo Highlights
Wij zijn van mening dat de Karoo ontzettend veel te bieden heeft en dat deze omgeving het meer dan waard is om op het gemak verkend te worden. Wij kunnen ook voor u een reis samen stellen die begint en eindigt in Kaapstad en waarbij u in een rustig tempo dit fascinerende gebied ontdekt. De Tuinroute wordt dan niet in de reis opgenomen. Wel bijvoorbeeld de Gamkaskloof. Tot halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw leefde hier een gemeenschap gedurende meer dan 100 jaar volledig afgesloten van de buitenwereld. Na de aanleg van een weg naar de kloof trokken de bewoners richting de bewoonde wereld. Een gezin is terug gekeerd en delen hun verhalen over oude tijden graag met de gasten. De cottages van destijds zijn inmiddels gerestaureerd en u kunt in deze prachtige vallei overnachten. Voor ons nog altijd één van de mooiste ervaringen in Zuid-Afrika. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Overzicht 18-daagse reis Kaapse Pracht tot Port Elizabeth:
Dag 1 Uw reis begint in Amsterdam (of eventueel Dusseldorf of Brussel). U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad waar u ‘s avonds aankomt. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. Indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan heeft u een nachtvlucht en komt u aan op dag 2. Uw auto staat dan klaar op de luchthaven waarna u zelf naar uw guesthouse rijdt.

Dag 2 - 5 . Kaapstad
Uw auto wordt naar uw guesthouse gebracht. De eerste dagen van uw vakantie brengt u door in Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Bezoek tijdens deze dagen bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland, de Botanische tuinen van Kirstenbosch. Struin over Green Market Square met z’n talrijke kraampjes en door de gezellige Longstreet. Een hele leuke manier om de stad te verkennen is met de hop-on-hop-off bus. Maar vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de townships. Onze inmiddels geroemde dagtour “meet the people” mogen we gerust een onvergetelijke ervaring noemen waar u nog lang aan terug zult denken.

Dag 6 - 7: Franschhoek. 77 km
Een korte reistijd naar uw volgende bestemming. Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika en gelegen in het hart van het wijngebied, omringd door bergen. Hier logeert u 2 nachten in een sfeervol guesthouse dat omgeven wordt door druivenranken. Het centrum ligt op loopstand en hier vind u tal van winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. ’s Avonds kunt u genieten van spijs en drank in één van die restaurantjes. Van hieruit kunt u het wijngebied op uw gemak verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stellenbosch met z’n eeuwenoude eiken, Kaaps Hollandse huizen en VOC geschiedenis en bezoek de wijnfarms in de directe omgeving. In de maanden juni t/m november kunt u vanuit Kaapstad via Hermanus naar Franschhoek rijden. De baai bij Hermanus wordt ook wel de kraamkamer voor walvissen genoemd. Vanaf de kust kunt u de walvissen soms van heel dichtbij zien. Een boottocht is mogelijk vanuit Gansbaai. De haaienboottocht vertrekt ook in Gansbaai. Wij kunnen uiteraard een extra overnachting voor u regelen in deze omgeving. Alternatief: In de Zuid Afrikaanse zomermaanden is een bezoek aan het sfeervolle Paternoster met z’n prachtige stranden en witgekalkte huisjes een heerlijke plek om zo’n 2 nachten te verblijven. Ons geweldige guesthouse ligt pal aan het strand. De eigenaar kookt om de andere avond voor zijn gasten en ik beloof u: dit is een ervaring.

Dag 8 - 9 . Montagu . 303 km
Montagu ligt op de grens van de Kleine Karoo en het wijngebied. U kunt allerlei leuke uitstapjes maken: bijvoorbeeld een tractortour op een proteafarm die u naar de top van de Langebergen brengt (alleen op woensdag en zaterdag), varen op de Brede Rivier onder het genot van een glas wijn en een picknickmand. In de directe omgeving zijn diverse wijnfarms waar u veelal gratis kunt proeven. De zoete Muscadel dessertwijn komt uit dit gebied. Alternatief: Swellendam is de derde oudste plaats van Zuid Afrika en nog erg karakteristiek met een mooie verzameling Kaaps Hollandse huizen.

Dag 10 . Ladismith . 141 km
De kleine Karoo is een gebied tussen 4 bergketens dat op elk moment van de dag andere kleuren laat zien. Het is er droog - regen kan vaak de berg niet over komen. Desalniettemin is de grond vruchtbaar en kan er van alles groeien zodra er water beschikbaar is. Ons guesthouse ligt in een dal tussen de wijnlanden. U krijgt hier de beschikking over een mooie kamer met terras vanwaar u zicht heeft op de bergen en de lavendel. Ontbijt is inbegrepen. ’s Avonds kunt u hier dineren onder het genot van een glas heerlijke eigengemaakte wijn. De eerlijkheid gebied te zeggen dat één nacht hier eigenlijk te weinig is. Alternatief: een ware ‘Karoo Wilderness’ ervaring in een Private Nature Reserve tussen Ladismith en Calitzdorp. Hier kunt u aan tal van activiteiten deelnemen: prachtige wandelingen, 4x4 tochten, mountainbiken, kanoën. En als je het hebt over ‘Under African Skies’, dan is dit the place to be. Aangezien er geen lucht- en lichtvervuiling is, kunt u genieten van een eindeloze sterrenhemel. U verblijft in een ruim chalet waarbij uw maaltijden zijn inbegrepen. 2 Nachten is een must. De overnachtingen in de Rust komen dan eventueel te vervallen.

Dag 11 - 12 . De Rust . 140 km
Uw doel vandaag is De Rust, achter Oudthoorn. Oudtshoorn is de bekend vanwege de struisvogels, maar het is in De Rust waar u de plattelandssfeer van de Kleine Karoo echt zult beleven. In uw sfeervolle gastenhuis in De Rust zijn uw diners inbegrepen. De tweede dag kunt u mee met een jeepsafari die u diep in de plooien van de Swartbergen brengt. Hier zult u zeker geen andere toeristen treffen! De tocht wordt afgesloten met een veldbraai: worst en broodjes geroosterd op een vuurtje. U kunt deze tocht boeken tegen een meerprijs van € 59,50 pp.

Dag 13 - 14 .Tuinroute, Knysna, 153 km of Plettenberg Bay. 186 km
De Tuinroute wordt gekenmerkt door het groen van het regenwoud en een mooie kustlijn. Aan de route liggen dorpjes als Wilderness, Knysna en Plettenberg. Knysna is uitgegroeid tot een gezellig dorp met een waterfront, diverse winkeltjes en restaurants.Er is van alles te doen in deze streek waaronder wandeltochten of autotochten door het regenwoud, een boottocht over de lagune bij Knysna, dolfijnen en walvissen spotten in Plettenberg of wandelen over Robberg. Rondom beide plaatsen zijn diverse dierenopvangprojecten te bezoeken. Verblijf in een luxe guesthouse met een schitterend uitzicht.

Dag 15 - 16 . Addo . 317 km vanuit Knysna, 287 vanuit Plettenberg Bay
De laatste twee nachten zijn voor het Addo Elephant Park. U overnacht in een sfeervol guesthouse niet ver van het park. Uw ontbijt en diner is inbegrepen. Onderweg kunt u een stop maken in Tsitsikamma, het park waar oceaan en regenwoud samenkomen. Upgrade: Amakhala Liever safari in een Private Game Reserve met de Big Five? Het Amakhala Game Reserve ligt ten zuidoosten van het nationale park en biedt 4 van de Big Five (leeuw, olifant, buffel en neushoorn). Verder zijn er giraffes (niet in het Addo aanwezig) en veel boksoorten. Alle maaltijden en safari’s zijn bij de prijs inbegrepen.

Dag 17 Vanaf Port Elizabeth vliegt u naar Johannesburg en vanaf Johannesburg vertrekt uw internationale vlucht naar Europa.

Dag 18: Aankomst.

Kaapse Pracht van Kaapstad tot Kaapstad (zonder binnenlandse vlucht):
Dag 1 Uw reis begint in Amsterdam (of eventueel Dusseldorf of Brussel). U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad waar u ‘s avonds aankomt. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. Indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij, dan heeft u een nachtvlucht en komt u aan op dag 2. Uw auto staat dan klaar op de luchthaven waarna u zelf naar uw guesthouse rijdt.

Dag 2 - 5 . Kaapstad Uw auto wordt naar uw guesthouse gebracht. De eerste dagen van uw vakantie brengt u door in Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Bezoek tijdens deze dagen bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland, de Botanische tuinen van Kirstenbosch. Struin over Green Market Square met z’n talrijke kraampjes en door de gezellige Longstreet. Een hele leuke manier om de stad te verkennen is met de hop-on-hop-off bus. Maar vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de townships. Onze inmiddels geroemde dagtour “meet the people” mogen we gerust een onvergetelijke ervaring noemen waar u nog lang aan terug zult denken.

Dag 6 . Hermanus . 121 km
Als u het hele schiereiland rondrijdt, komt u vanzelf bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika, waar u de koude en warme oceaanstromen letterlijk ziet botsen. Het is op dit punt dat bijvoorbeeld het schip de Vliegende Hollander is gezonken. In Simonstown kunt u een grote pinguïnkolonie bezoeken. In de maanden juli tot en met november zwemmen walvissen langs de Kaapse Kust die vooral vanuit Hermanus goed zijn te zien (weersomstandigheden voorbehouden). Deze nacht boeken we daarom een guesthouse in dit dorp. In deze plaats kunt u de walvissen vanaf de kustlijn bekijken of u kunt een walvistocht boeken in de haven van Hermanus en Gansbaai. Alternatief: indien u niet in het walvis seizoen reist, kiezen wij voor een andere optie. Aan de kust, in de holte van St. Sebastian Bay, ligt Witsand. Het dorp heeft een prachtig lang en wit strand. Uw accommodatie ligt niet ver van het plaatsje en op ongeveer 15 km van de Malgas Pont en ongeveer 45 minuten rijden van De Hoop Nature Reserve. U overnacht op een werkende graan-, schapen- en struisvogelfarm, gelegen in de pittoreske omgeving van de Overberg-streek, niet ver van Swellendam/Heidelberg.

Dag 7 en 8 . De Tuinroute: Knysna, 410 km of Plettenberg . 443 km
De Tuinroute wordt gekenmerkt door het groen van het regenwoud en een mooie kustlijn. Aan de route liggen dorpjes als Wilderness, Knysna en Plettenberg. Knysna is uitgegroeid tot een gezellig dorp met een waterfront, diverse winkeltjes en restaurants.Er is van alles te doen in deze streek waaronder wandeltochten of autotochten door het regenwoud, een boottocht over de lagune bij Knysna, dolfijnen en walvissen spotten in Plettenberg of wandelen over Robberg. Rondom beide plaatsen zijn diverse dierenopvangprojecten te bezoeken. Verblijf in een luxe guesthouse met een schitterend uitzicht.

Dag 9 - 10 . Addo . Vanuit Knysna 317 km, vanuit Plettenberg Bay 287 km
Vanaf vandaag gaat u op safari in het Addo Elephant Park. U overnacht in een sfeervol guesthouse in in de buurt van het park waarbij uw ontbijt en diner is inbegrepen. Onderweg kunt u een stop maken in Plettenberg Bay of Tsitsikamma. Upgrade: Amakhala Liever safari in een Private Game Reserve met de Big Five? Het Amakhala Game Reserve ligt ten zuidoosten van het nationale park en biedt 4 van de Big Five (leeuw, olifant, buffel en neushoorn). Verder zijn er giraffes (niet in het Addo aanwezig) en veel boksoorten. Uw maaltijden en safari’s zijn inclusief.

Dag 11 en 12 . Graaff Reinet . 232 km
Graaff Reinet is een voormalig vestingstadje met veel Kaaps-Hollandse huizen. Ten noorden van het dorp ligt de Vallei der Verlatenheid, een rotsgebied van zacht gesteente waarop de ondergaande zon prachtige kleuren tovert. In Nieu Bethesda, 50 km ten noorden van Graaff Reinet, kunt u de grillilge beelden zien in het Owlhouse. Het is bijzonder om in Graaff Reinet een wandeling door de townships te maken; vraagt u naar de mogelijkheden.

Dag 12 en 13 . De Rust . 283 km
Oudtshoorn is bekend om zijn struisvogelfarms en de Cango-grotten bezoeken. U logeert echter niet in dit stadje, maar in het dorpje De Rust waar u de plattelandssfeer echt kunt beleven. U blijft hier twee nachten. Uw diner is inbegrepen. De tweede dag kunt u meegaan op een jeepsafari (meerprijs € 59,50 per persoon). U wordt meegenomen naar plaatsen waar amper mensen komen. U zult genieten van de prachtige uitzichten en de 'braai' onderweg.

Dag 14 . Montagu . 271 km
Via de pittorekse R62 trekt u verder richting Montagu waar u in een sfeervol guesthouse overnacht. Montagu ligt op de grens van de drogere Kleine Karoo en het vruchtbare wijngebied. U kunt allerlei leuke uitstapjes maken: bijvoorbeeld een tractortour op een proteafarm die u naar de top van de Langebergen brengt (alleen op woensdag en zaterdag), varen op de Brede Rivier onder het genot van een glas wijn en een picknickmand. Deze omgeving heeft steeds meer eigen wijnfarms gekregen en is uitgegroeid tot een het centrum van een nieuw wijngebied. In de directe omgeving zijn diverse wijnfarms waar u veelal gratis kunt proeven. De zoete Muscadel dessertwijn komt uit dit gebied.

Dag 15 - 16 . Franschhoek . 143 km
Uw laatste dagen brengt u door in Franschhoek. Verken op uw gemak de Kaaps-Hollandse huizen in Stellenbosch en de wijnfarms in de omgeving. U overnacht in een aangenaam guesthouse op loopafstand van het centrum. Upgrade: u kunt er ook voor kiezen om uw vakantie af te sluiten in een luxe lodge buiten Franschhoek.

Dag 17 Op weg naar de luchthaven in Kaapstad kunt u eventueel nog een kijkje nemen in Paarl en dan daarna nog even lekker lunchen op een wijnfarm voordat uw vlucht naar Europa vertrekt.

Dag 18 Aankomst.

"Terwijl ik dit schrijf, kijk ik zittend op mijn veranda uit over de prachtige natuur van de Gamkaskloof. En ik luister naar ... ja, waarnaar eigenlijk? En plots weet ik het: de stilte. Ik hoor enkel het ruisen van de bomen en in de verte het geluid van een stromende beek. Ik denk terug aan de rit hierheen, spannend, avontuurlijk. Eén moment staat op mijn netvlies. Het moment dat we 2 majestueuze black eagles vlak voor ons door de canyon zagen zweven. Wat een onvergetelijk ogenblik. En nu zit ik hier, bij ons eenvoudige huisje in the middle of nowhere en ik voel me bevoorrecht en bijzonder gelukkig met mijn tijdelijke mooie thuis."REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden