ANVR en SGR

Een reis boeken naar Zuid Afrika is een kostbare aangelegenheid en uiteraard wil je als reiziger maximale (financiële) zekerheid hebben. Wij krijgen van klanten regelmatig de vraag waarom wij niet zijn aangesloten bij de SGR en ANVR en hoe wij als reisorganisatie garanties kunnen bieden met betrekking tot de reis en de betaling van de reis. Aangezien wij vinden dat onze klanten voorafgaande aan het boeken van de reis een weloverwogen keuze moeten kunnen maken en met een gerust hart een reis bij ons kunnen boeken hebben wij de meest gestelde vragen met betrekking tot de garanties die wij bieden hieronder beantwoord.

Waarom is Kamunyak Travel als reisorganisator niet aangesloten bij de ANVR?
De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus) stelt aan nieuwe deelnemers onder andere de volgende eis : "De reisorganisator behaalt een jaaromzet van meer dan € 500.000 of realiseert ten minste 500 boekingen per jaar." De ANVR zet hiermee kleinschalige reisorganisaties zoals Kamunyak Travel direct buitenspel. Wij zijn een kleinschalige reisorganisatie met de intentie klein te blijven. Wij vinden het persoonlijke contact met onze reizigers erg belangrijk en willen dat onze reizigers een maatwerkreis naar wens kunnen boeken. Dit is waar wij voor staan en het wordt door onze klanten als zeer positief ervaren. Wij zijn niet alleen zelf kleinschalig maar richten ons ook op kleinschalig toerisme in gebieden die de reiziger nog de nodige rust en ruimte weten te geven. Wij maken gebruik van kleinschalige accommodaties en onderhouden de contacten met de eigenaren ook zelf. Reisorganisaties zijn verplicht duidelijke reisvoorwaarden te formuleren en deze ook duidelijk aan de reiziger te laten zien. De reiziger dient van deze voorwaarden kennis te nemen, voordat een reis wordt gereserveerd en een reisovereenkomst wordt afgesloten. Op onze website vind u onze algemene voorwaarden welke grotendeels gebaseerd zijn op de voorwaarden van de ANVR.

Waarom is Kamunyak Travel als reisorganisator niet aangesloten bij de SGR? Reisorganisaties en reisbureaus in Nederland kunnen zich aansluiten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR biedt aan de reiziger financiële garantie als de aangesloten reisorganisator of reisbureau in financiële problemen komt. Veel, maar zeker niet alle, Nederlandse reisorganisaties hebben zich aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Als een aangesloten reisorganisator failliet gaat voor uw vertrek, betaalt de SGR het vooruitbetaalde bedrag terug. Als de financiële problemen ontstaan tijdens de reis, dan zorgt de SGR dat je verblijf of terugreis wordt betaald. De Wet op de Reisovereenkomst (onderdeel van het Burgerlijk Wetboek gericht op georganiseerde reizen) verplicht een reisorganisator om maatregelen te nemen die de reiziger beschermen tegen de gevolgen van financieel onvermogen van zijn bedrijf. Dit kan bij een organisatie als de SGR maar ook via een andere constructie. Wij hebben gekozen voor een andere constructie omdat het lidmaatschap van de SGR voor ons financieel niet aantrekkelijk is en wij deze kosten ook niet willen doorberekenen aan onze klanten. Wij zouden als kleinschalige reisorganisatie hetzelfde tarief moeten gaan betalen als grote reisorganisaties die tienduizend klanten per jaar hebben.

Hoe kan Kamunyak Travel mij de (financiële) garanties bieden die ik als reiziger mag verwachten?
Bij het boeken van een reis bij een van de grote reisorganisaties betaal je over het algemeen 20% van de reissom als aanbetaling en de overige 80% acht weken voor vertrek. De reisorganisatie boekt de accommodaties maar betaald deze niet of volstaat met een aanbetaling. De openstaande kosten worden pas betaald vlak voor het vertrek van de reizigers. Mocht de reisorganisatie tussen het boeken van de reis en het daadwerkelijk gebruik maken van de accommodatie failliet gaan dan heeft de reiziger de reis betaald maar ontstaat er een probleem omdat de accommodatie dit geld niet heeft ontvangen. Dit is onder andere het financieel onvermogen waarover gesproken wordt in het stukje over de SGR. Om dit te voorkomen hanteren wij een andere werkwijze.

• Wij vragen een aanbetaling van 15% van de gehele reissom & de prijs van het ticket voor de binnenlandse vlucht (indien van toepassing) bij het boeken van een reis. Het overige percentage vullen wij voor het grootste gedeelte aan uit eigen vermogen. De accommodaties, de autohuur en de binnenlandse vlucht worden direct na het ontvangen van de aanbetaling door ons geboekt en betaald. Het restant van de reissom dient door de reiziger pas acht weken voor vertrek aan ons overgemaakt te worden. Door de gehele reis volledig te betalen na boeken is het wel of niet doorgaan van de reis niet meer afhankelijk van de financiële positie van Kamunyak Travel. Desgewenst krijgen onze klanten de reserverings- en boekingsreferenties zodat zij zelf bij de accommodaties en autoverhuurders na kunnen gaan of de boeking en betaling inderdaad zijn gedaan.
• Wij bieden geen internationale vluchten aan. Enerzijds om de kosten voor onze klanten beperkt te houden (wij hoeven geen toelage te vragen voor het boeken van de tickets omdat de reiziger direct zaken doet met de luchtvaartmaatschappij) en anderzijds omdat op deze wijze de heen- en terugreis gegarandeerd zijn. Daarnaast is het online boeken van vliegtickets erg eenvoudig geworden. Wij helpen uiteraard wel mee met zoeken naar het meest voordelige ticket.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!

 

Press release (17-03-2015)

Edith Bongaerts has successfully passed his/her SA Specialist training course. SA Specialist is a self-study online training course designed to equip travel product and service providers to sell South Africa more effectively.

Participants who successfully complete the course are called SA Specialists, meaning they are experts in South African travel. Edith Bongaerts is now a South African travel expert, having passed his/her course, and is entitled to use the term 'SA Specialist' when giving advice on travel to South Africa. Edith Bongaerts is competent to advise clients on all essential aspects of travel to South Africa, reasons to visit South Africa, the best attractions and activities on offer in South Africa, and more.

As the SA Specialist course host, South African Tourism is proud to be associated with Edith Bongaerts and congratulates him/her on his/her achievement.

"Please be a traveler, not a tourist. Try new things, meet new people, and look beyond what ’s right in front of you. Those are the keys to understand this amazing country."

REISINFORMATIE

Vluchtinformatie
Autoverhuur
Garantie
Een reis boeken
Algemene Voorwaarden